Meteen naar de inhoud

Van Wijken Weten

Arnhem telt 24 wijken. Op de wijken-pagina van de gemeente staat hoe het “wijkgericht werken” de laatste jaren is veranderd.

“In Arnhem hebben we een lange geschiedenis van wijkgericht werken, onder andere met wijkmanagers, wijkregisseurs en wijkactieplannen. Sinds oktober 2016 zijn in alle Arnhemse wijken (acht gebieden) teams leefomgeving actief. Met deze teams wil de gemeente ‘Van wijken weten’. Ook krijgen bewoners meer invloed op wat in de wijk gebeurt en waar de prioriteiten liggen.
Met de teams leefomgeving brengen we ook geld en beslissingsbevoegdheid naar de wijken. De teams beslissen over zaken op het gebied van groenonderhoud, speeltuinen, veiligheid, welzijn, participatie, sport en cultuur in de wijk. Met ingang van 1 januari 2017 zijn verschillende gemeentelijke producten en diensten met de bijbehorende budgetten – in totaal ca. 101 miljoen euro – overgeheveld naar de acht wijkprogramma’s. De teams leefomgeving beslissen hierover, in samenspraak met bewoners en andere betrokkenen.
Er zijn ook acht sociale wijkteams, waarin coaches van verschillende hulpverleningsorganisaties samenwerken. De teams leefomgeving houden zich bezig met voorzieningen op wijk- en buurtniveau; de sociale wijkteams zijn er voor individuele (zorg)vragen. Beide teams werken nauw samen in de wijk waar ze actief zijn.”

Wat vinden bewoners hiervan?